Fun Speelgoed

Kindertekeningen komen via technologie tot leven als echt voorwerp

Een tekening is de belichaming van de fantasie van een kind. Door te tekenen komen fictieve werelden op papier tot leven. Met de hulp van slimme technologie komen ze nu echt tot leven. Tekeningen worden fysieke producten zoals een knuffel of als print op kleding.

De online dienst Imaginables van Crayola, een fabrikant van krijtjes, maakt het mogelijk om een tekening om te zetten in een fysieke knuffel. Als ouder maak je een foto van de tekening, of het nou een doodle is of een ingekleurd meesterwerk, en die upload , mail of sms je naar Imaginables.

imaginables

Geef daarbij nog wat extra wensen/kenmerken mee zodat hun team goed aan de slag kan. Want elke knuffel is echt maatwerk en daarom duurt het ook zo’n 4 weken voordat de knuffel bezorgd wordt. Dat het maatwerk is zie je ook wel terug in de prijs van $99,-. Maar dan heb je wel echt een uniek en persoonlijk cadeau dat ook nog eens de creativiteit van je kind stimuleert. Helaas shippen ze op dit moment niet buiten de U.S.

Met de online service ‘Picture this clothing’ kan je een tekening op kleding laten printen. Het kan niet met alle tekeningen, maar kinderen kunnen bestaande patronen in alle maten downloaden en inkleuren. Van het ingekleurde patroon maak je een foto en die stuur je op naar de service en zij sturen de jurk op.

picturethis

Op de website is te zien dat ze binnenkort ook t-shirts gaan leveren. Het mooie is dat ze ook buiten de U.S shippen. De jurk kost $49,- en het verzenden vanuit de U.S. kost $15,-. Daarnaast bieden ze ook gift certificates aan om cadeau te doen.

Kortom: tekeningen worden fysieke producten. Beide services zijn voor mijn dochter’s tekenkunsten echter nog niet geschikt, maar anders zou ik het zeker overwegen. Zo’n knuffel is namelijk echt een leuk en persoonlijk cadeau.